Logo
Kranjska Gora

Piškotki

Naša spletna stran https://tedxkranjskagora.com uporablja piškotke.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta. Spletna stran tako omogoča olajšano uporabo funkcij, saj s pomočjo shranjenih piškotkov prepozna vaš računalnik in vam omogoči enostavnejšo uporabo naših storitev. Uporabljamo piškotke, ki nam predstavijo koliko uporabnikov obišče našo spletno stran in kako pogosto, podajo pa nam tudi informacijo katere ponudbe so za vas zanimive, na podlagi povratnih informacij, pa lahko ponudbo približamo vašim željam in potrebam.

Shranjevanje piškotkov je v domeni izbranega brskalnika, ki ga uporabljate na računalniku,  tako, da lahko sami shranjene piškotke po želji omejite ali izbrišete ali onemogočite s svojega računalnika.

Zakaj so piškotki potrebni?

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko naši spletni strani v pomoč pri izvajanju prijaznejše ponudbe za vas. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Z uporabo piškotkov je posledično brskanje po našem spletnem mestu hitrejše in enostavnejše.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, omogočajo delovanje naše spletne strani in spremljajo statistiko obiska.

Obveščamo vas, da piškotki ne zbirajo vaših osebnih podatkov niti niso nosilci virusov oz. ne morejo poškodovati vaših naprav.

Vrste piškotkov in uporaba na naši spletni strani 

Analitični piškotki Google Analytics: se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako uporabljate našo spletno stran, sporočajo pa nam tudi število obiskovalcev na našem spletnem mestu. Te informacije, ki se zbirajo v anonimni obliki, so nam v pomoč pri izboljšavah uporabniškega vidika spletne strani. Nekateri se uporabljajo zgolj za trajanje seje in se zbrišejo takoj po prenehanju, drugi pa se ohranijo tudi do 2 let, kot sledi iz spodnje tabele.