Logo
Kranjska Gora

TEDxKranjskaGora 2018

25. maj 2019

V Kranjsko Goro prvič prihaja dogodek TEDx

Jezero Jasna ni samo eden izmed najbolj fotogeničnih kotičkov Gorenjske – 25. maja bo postalo tudi prizorišče čisto prvega dogodka TEDxKranjskaGora.

TED (kratica za tehnologijo, zabavo in oblikovanje) je svetovna neprofitna organizacija, posvečena živahnim predstavitvam poglobljenih misli oziroma idej, vrednih širjenja. V Sloveniji je bilo organiziranih že precej takšnih dogodkov, tokrat pa štafeta prvič prihaja v Kranjsko Goro.

Na obali jezera Jasna bo tako 25. maja sedem govorcev predstavilo svoje zgodbe in ideje, ki so si med seboj popolnoma različne, hkrati pa vse povezuje skupna rdeča nit, in sicer reset. Skozi njihove pripovedi bomo spoznali, kako resetirati sebe, svoj pogled na svet ali le del našega vsakdana.

Dogodek pripravlja ekipa mladih prostovoljcev, ki pa ji nikakor ne manjka izkušenj.

Vstopnice za prvi TEDxKranjskaGora že na voljo prek Eventima.


TEDxKranj 2016

25. maj 2016

11. maj 2015

Bazen Kranj

Na dan mladosti, 25. maja, bomo vzeli v roke kladiva, macole in ‘štemarice’, nadeli si bomo zaščitne čelade ter razbijali mite. Poiskali smo govorce, ki svet in življenje vidijo količkaj drugače. Ljudi, ki večinoma niso izredno medijsko izpostavljeni in se ne želijo promovirati, a imajo nekaj povedati o vsakdanjih rečeh, z druge perspektive. Odstrli bomo drugo, morda celo tretjo plat tematik, okrog katerih so se ustvarili nekakšni urbani miti ali zabetonirana splošna prepričanja.

Govorci na kranjskem TEDx dogodku želijo, da z novega zornega kota pogledate na šport, način potovanja, prehrano, jezik, spolnost, nove začetke, aktivno državljanstvo, domoljubje, celo Slovenijo! Verjamemo, da vas bodo njihove besede spodbudile k drugačnemu razmišljanju in vas navdihnile. Ideje in pogledi, ki jih bodo predstavili, so nedvomno vredni širjenja. Nastavite ušesa in odprite oči – morda se vam lepega majskega večera v Kranju odpre nov svet.

Spletna stran dogodka: TEDxKranj


TEDxYouth@Kranj 2015

17010290043_d865bc1df8_k

11. maj 2015

Prešernovo gledališče Kranj

TEDxYouth@Kranj je neodvisen dogodek v organizaciji mladih prostovoljcev iz Kranja. Prvič bo organiziran 11. maja 2015 v Prešernovem gledališču v Kranju, prepričani pa smo, da to ne bo samo enkraten dogodek, saj se ideje, ki jih je vredno širiti, še vedno rojevajo. Vsak dan.

Naši govorci so mladi ali pa so z mladimi tesno povezani in nanje vplivajo. Z idejami, ki jih bodo predstavili skozi svoje desetminutne govore, želijo mlajšo populacijo malce dregniti, zbuditi, navdihniti… Osebne izkušnje in spoznanja bodo z nami delili ljudje iz povsem različnih delovnih okolij, tako da si niti dva govora ne bosta podobna.

Govorci TEDxYouth@Kranj ne bodo promovirali sebe in svojih uspehov, ampak ideje, ki so jih do tja, kjer so danes, pripeljale. Slišali bomo pripovedi o iskanju identitete in samega sebe skozi večno popotništvo, o hobijih, ki prerastejo v poslovne ideje, o znanju, promociji znanja, motivaciji mladih. Pa o težkih izkušnjah in bolezni, spopadanju z njo, o umetnosti, znanosti in njunem vplivu na posameznika, o kolažih lepih besed, filozofiji, poglabljanju vase.

Ne bomo rešili sveta, lahko pa bomo spoznali, kako spremeniti kako malenkost tu in tam, da bo svet vseeno malce boljši. Če bomo iz dvorane odšli vsaj malce zamišljeni, navdihnjeni, kanček drugačni, bo namen dogodka dosežen. In po naboru govorcev sodeč, se bomo temu težko izognili.

Spletna stran dogodka: TEDxYouth@Kranj